אחד התסמונות הרפואיות הנפוצות ביותר כיום הינה תסמונת המעי הרגיש. אנשים רבים, לא יודעים מספיק על תסמונת רפואית זאת, דבר אשר מונע מהם לטפל ולהתייחס לתסמונת זו בצורה הראויה לה. בשורות הקרובות נלמד עוד על תסמונת המכי הרגיש, למה רק חלקים מאוכלוסיית העולם כיום סובלים ממנה, והאם יש קשר בין תסמונת המעי הרגיש לבין סטרס נפשיים.
מבוא לתסמונת המעי הרגיש
הרפואה המודרנית היא רפואה חדשנית ומתקדמת, המביאה עמה פתרונות רבים לסוגים שונים של מחלות ותסמינים. אולם, אחד מהסימפטומים הרפואיים להם אין כיום תשובה חד משמעית עבור כיצד ניתן לטפל בה היא תסמונת המעי הרגיש. מלבד מיתוסים או תרופות סבתא לכאבי בטן לא ניתן למצוא כיום פתרונות רפואיות חד משמעיות לתסמונת זו. המספרים הם גדולים הרבה יותר משציפיתם, שכן על פי מרב המחקרים הרפואיים, כיום בערך עשרים אחוזים מכלל אוכלוסיית העולם סובלים מתסמונת המעי הרגיש, או בשמה המוכר יותר – תסמונת המעי הרגיז.
מה היא בדיוק תסמונת המעי הרגיש?
תסמונת זו מתייחסת לכל בעיה שקשורה למערכת העיכול, בחלק שמתייחס למעי שלנו. תסמונת זו, יכולה להתבטא בדרכים שונות זאת לדומת שלשולים חוזרים, עצירות ממושכת, כאבי בטן, תחושה חזקה של נפחיות, ועוד נוספים רבים. מחקרים רפואיים מראים כי נשים סובלות מתסמונת רפואיות זה באחוזים גבוהים בצורה משמעותית מגברים. בדרך כלל, תסמונת רפואית זו מופיעה בסביבות גיל העשרה או העשרים.
על הקשר בין מצב נפשי לבין התסמונת
השערות רפואיות רבות מדברות על כך שככל הנראה ישנו קשר ישיר בין מתח, סטרס, וחרדה, לבין הופעת תסמונת רפואית זו. כמובן שהמצבים הנפשיים הם לא הגורים היחידים להופעת תסמונת המעי הרגיז, ומדובר למעשה על שילוב בין גורמים נפשיים לבים גורים פיזיולוגיים.
יש כמה סוגים של טיפולים מתחום הרפואה המשלימה, שבהחלט כדאי לשקול ולנסות אותם, עוד לפני שמתחילים לקחת תרופות המכילות רכיבים מזיקים לגוף ועלולות לרוב להוביל לתסמינים אחרים שיפגעו בתפקוד שלנו. טיפול ראשון נקרא דיקור והוא יכול במקרים רבים לחזק ולאזן את המערכות הפנימיות הרלוונטיות למעיים כמו מערכת העיכול, הושת, הכבד והכליות. בנוסף, דיקור תורם רבות לאיזון נפשי ותומך בתהליכי ריפיון ושחרור. לכן, אם הבעיה נוצרת בשל לחץ נפשי, מחטים יכולות בהחלט להקל על המצב. יחד עם זאת, דיקור תורם גם בהיבט של איזון וזרימה אנרגתית טובה יותר, מה שיתרום רבות לשיפור פעילות העיכול התקינה שלנו. ניתן לשלב גם צמחי מרפא מרגיעים, מאזנים, כאלה התומכים בפעילות המעיים ומערכת העיכול. כמובן שגם לתזונה נכונה ומאוזנת יש כאן פקטור חשוב ויש להימנע מצריכה של מזונות המכילים קפאין, תבלינים, מזונות מטוגנים, כאלה המכילים כמויות גבוהות של סוכר, מלח ושאר רכיבים שפשוט לא תורמים למצב ואף מעודדים אותו.