אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

ריפוי בעיסוק – איך הוא משפיע על התפתחות הילד?

אין כמעט אדם, בטל לא במאה ה-21, אמצע שנות ה-2000 של העידן המודרני שאין לו מטרות בחיים. כבר מגיל קטן ההורים שלנו טפטפט לנו כמה חשוב ללמוד, כמה חשוב להבין מה אנחנו רוצים לעשות ולהגשים את עצמנו. גם אנחנו בתור הורים עושים את אותו דבר עם הילדים שלנו. מנסים להבין מה החוזקות שלהם, מה החולשות שלהם ואיך אפשר לכוון אותם למקומות הנכונים. לכולנו יש דברים שאנחנו רוצים וצריכים לעשות. העניין הוא שלפעמים, יש דברים שפשוט מונעים מאיתנו לעשות אותם. ילדים, בני נוער וגם מבוגרים מגיעים לעולם הזה עם חולשות. אחד הפתרונות לחזק את אותן חולשות, בעיקר שמדובר בחולשות פיזיות נקרא ריפוי בעיסוק.

 

באילו מצבים ריפוי בעיסוק יכול לעזור?

  • קושי בוויסות כוח, ילדים ובני נוער שלא מצליחים להחזיק עיפרון או עט.
  • ילדים שמעוניינים לתקשר עם ילדים אחרים אבל לא מצליחים או שקשה להם.
  • ילדים שעברו טראומה או תאונה ולא מצליחים לבצע פעולות בסיסיות בעצמם כמו להתלבש לבד, להתקלח לבד וכדומה…

ריפוי בעיסוק הוא טיפול טבעי שלמעשה מאפשר לזהות את הקושי, להבין את החולשה ושם בדיוק לעבוד קשה ולחזק.

 

חולשה בידיים ובחגורת הכתפיים

בין החולשות הפופולאריות הן אצל ילדים והן אצל בני נוער היא חולשה בידיים ובחגורת הכתפיים המונעת מהילד לבצע פעולות בסיסיות מסוימות. למעשה, הידיים שלנו מעורבות בתהליכים ופעולות רבות הקשורות גם ליום יום שלנו כמו אחזקת כוס או לבוש, אך גם לפעולות הקשורות ללמידה כמו אחזקת עיפרון, כתיבה, ציור וכדומה. ככל שנלמד לשכלל את אותן פעולות ונחזק את האצבעות, הידיים וחגורת הכתפיים באמצעות תרגילים ומשחקים, נוכל להתמודד עם אותן משימות.

 

נשיאת משקל חשוב לתהליך החיזוק של פלג הגוף העליון

יש כמה תרגילים מצוינים המסייעים לחזק אצל ילדים ובני נוער, אך גם אצל מבוגרים את חגורת הכתפיים והידיים. למשל, ניתן לתרגל הליכת ”מריצה“. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לאחוז בברכיים של הילד שלכם ולתת לו להתחיל לזוז עם הידיים קדימה על הרצפה. ניתן גם לשלב הליכת ”סרטן“ בה עוברים ממצב של ישיבה שנשענים על כפות הידיים, מרימים את האגן ומתחילים ללכת. גם דחיפות של הידיים באמצעות מכשיר עם גלגלים, משחק של באולינג בעמידת שש, מסייעים בתהליך החיזוק. כל סוגי משחקי הכדור, פעולות כמו הדבקת מדבקות, משחקי כדור כמו מסירות, משחק כדור יד, כדור מים וכדורסל מעולים.

משחקים הקשורים לוויסות כוח

ילדים רבים לא מגיעים לרמת הכוח הדרושה להם לביצוע פעולות תואמות גיל. לכן, ניתן לתרגל איתם כל מיני פעולות הקשורות לחיזוק וויסות כוח למשל סחיטות של ספוג רטוב וסחיטות של כביסה רטובות, אלו פעולות מעולות למטרה זו. גם לישה של פלסטלינה ורידוד בצק, משחקים כמו דוקים או כלי ציור מסוגים שונים יכולים לסייע. ניתן גם לתרגל סחיטה של מיץ תפוזים, ביצוע הברגות, חריתה באמצעות סיכה על בצק והרמה של חלקים קטנים מהרצפה.

 

זקוקים למרפאה בעיסוק? איך זה עובד?

בעיקרון, ריפוי בעיסוק הוא תחום המוכר על ידי כל קופות החולים. מה שאתם צריכים זה לקבל הפניה מאורטופד או מרופא המשפחה שלכם לתהליך של ריפוי בעיסוק ואז לפנות למרכז לבריאות הילד הקשור לקופת החולים באזור המגורים שלכם. לפעמים יש תורים מאוד רחוקים וצריך להמתין. במצב בו לא תרצו להמתין, ניתן לפנות למרפאה בעיסוק באופן פרטי ואז בעצם לקבל החזר במידה ויש לכם ביטוח פרטי.