אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

טיפול טבעי במחלות מעיים

טיפול טבעי במחלות מעיים

המונח מחלות מעיים משמש בעיקר לתיאור שני מצבים, קוליטיס כיבי ומחלת קרוהן. שני המצבים הם מחלות לטווח הארוך, הכרוכות בדלקת המעי. קוליטיס כיבי משפיע על המעי הגס בלבד, ואילו מחלת קרוהן עשויה להשפיע על כל מערכת העיכול, מהפה אל פי הטבעת.

רופאים מתקשים לעיתים לדעת את ההבדל בין שני הסוגים העיקריים של מחלות מעיים, ומכנים את המצבים בכלליות כקוליטיס. מחלות מעיים אינן זהות לתסמונת המעי הרגיז (IBS), שאינה גורמת לדלקת או לנזק במעיים.

רוב הסובלים ממחלות אלו מתחילים לחוש בתסמינים בין הגילאים 15 לשלושים. החיים עם מחלות מעיים עשויים להיות מלחיצים ומפרכים, היות והחולים עלולים להפסיד ימי לימודים או עבודה, או לסבול מדיכאון וחרדה.

סוגי מחלות מעיים

קוליטיס כיבי מסווג בהתאם למיקום הדלקת וחומרת התסמינים.

דלקת כיבית. מוגבלת לאזור הקרוב לפי הטבעת, ודימום רקטלי עשוי להיות הסימן היחיד למחלה. זוהי הצורה המתונה ביותר של קוליטיס כיבי.

קוליטיס צד שמאל. דלקת המשתרעת בין הרקטום דרך המעי הגס המעוקל ויורד. סימנים ותסמינים כוללים שלשול דמי, התכווצויות בבטן, כאבים בצד שמאל וירידה במשקל שאינה מכוונת.

קוליטיס כיבי חמור. צורה נדירה זו של קוליטיס משפיעה על המעי הגס כולו וגורמת לכאבים עזים, שלשולים מרובים, דימום, חום וחוסר יכולת לאכול.

מחלת קרוהן עשויה להיות כרוכה בדלקת בחלקים שונים של מערכת העיכול בקרב אנשים שונים. האזורים הנפוצים ביותר המושפעים הם החלק האחרון של המעי הדק, והמעי הגס. הדלקת עשויה להיות מוגבלת לדופן המעי, מה שעלול להוביל להצטלקות, הצטמצמות דרכי מעבר המזון, או שהכיבים העמוקים עלולים לגרום למורסה בדופן המעי, ולחסימה. מצבי חסימות ופיסטולה אינם קשורים עם קוליטיס כיבי.

מי מושפע ממחלות מעיים? מחלות אלו מאובחנות בדרך כלל בקרב אנשים בגילאי העשרה המאוחרים או בתחילת שנות העשרים, אך הן עשויות להשפיע על אנשים בכל גיל. אשכנזים ממזרח אירופה הם בעלי סיכוי גבוה יותר לסבול מהמחלות, והן משפיעות על נשים וגברים באופן שווה.

טיפול טבעי במחלות מעיים

מהם התסמינים של מחלות מעיים?

התסמינים העיקריים של קוליטיס כיבי ומחלת קרוהן זהים, וכוללים כאב, נפיחות או התכווצויות בקיבה; שלשולים חוזרים או דם בצואה; ירידה במשקל; ועייפות קיצונית. לא כל החולים במחלות מעיים חווים תופעות אלו, וחלק מהאנשים עשויים לחוות תסמינים נוספים, הכוללים הקאות, אנמיה, מעיים קטנים וגדולים מודלקים, כולל אדמומיות ונפיחות, וחום גבוה.

תסמיני מחלות מעיים עשויים לבוא וללכת, ואנשים יכולים לחוות תקופות של תסמינים חמורים ולעבור תקופות ארוכות, לעיתים חודשים או שנים, עם מעט תסמינים או ללא תסמינים כלל, בהתאם לחומרת הדלקת ומיקומה. אך התסמינים לעולם אינם נעלמים לצמיתות.

כאבים והתכווצויות בבטן. דלקת וכיבים משפיעים על התנועה הרגילה של תוכן מערכת העיכול ועלולים להוביל לכאבים והתכווצויות חזקים או כרוניים, המלווים לעיתים בבחילות והקאות.

תיאבון מופחת. כאבי בטן והתכווצויות, כמו גם דלקת, עשויים להשפיע על התיאבון.

הרזיה שאינה מכונת. החולים במחלות מעיים עשויים לאבד משקל בפתאומיות ואף לסבול מתזונה לקויה היות ואינם מסוגלים לעכל ולספוג מזון כראוי.

מחלות מעיים עשויות להיות מלוות בתסמינים שאינם קשורים למערכת העיכול, וכוללים כאבי מפרקים; פריחות עור; כאבי עיניים; ופצעים בפה.

סיכוני מחלות מעיים

במקרים חמורים, הכיבים עשויים להחליש את המעי ולגרום לחור, להתמלא בחיידקים המצטברים במעי הגס ובחלל הבטן או הדם. בנוסף לנזק הנגרם לדרכי העיכול, מחלות מעיים עשויות ליצור בעיות בריאות רבות אחרות לסובלים מהן.

אובדן הדם מהמעיים עלול לגרום לאנמיה, או לרמות מתחת לנורמאליות של תאי דם אדומים בריאים. בעיות נוספות כוללות דלקת מפרקים וכאבי מפרקים, עצמות חלשות, בעיות עיניים, אבני מרה, בעיות עור, אבנים בכליות, עיכוב בגיל ההתבגרות ובעיות גדילה בילדים. חלק משמעותי מבעיות אלו נגרם כתוצאה מליקויי ספיגת חומרים מזינים, שכן מערכת העיכול אינה פועלת כשורה. מחלות מעיים עלולות לגרום אף לדלקת בחלקי גוף אחרים.

טיפול במחלות מעיים

לרפואה הקונבנציונאלית אין כיום תרופה לקוליטיס כיבי או למחלת קרוהן, ומטרת הטיפולים היא הקלת התסמינים ומניעת שיבתם. קוליטיס כיבי מתון עשוי שלא להזדקק לטיפול, היות והתסמינים מתנקים לאחר מספר ימים.

למקרים חמורים נקבעים קורטיקוסטרואידים, שמטרתם הפחתת הדלקת ופעילות מערכת החיסון. עשרים אחוזים מהאנשים הסובלים מקוליטיס כיבי חווים תסמינים חמורים שלעיתים קרובות אינם מגיבים לתרופות, או שהתרופות כרוכות בתופעות לוואי חמורות, עד שהחולים עשויים להזדקק לניתוח להסרת המקטע הדלקתי של מערכת העיכול, אך זקוקים לכיס חיצוני במקומו.

שיעורי המקרים בהם אנשים זקוקים לניתוח כתוצאה מטיפול שגוי או תופעות לוואי חמורות של טיפול, או העדר טיפול נכון, נעים בסביבות 60-75% מהחולים. הרופאים מסבירים לחולים שמחלות אלו אינן ניתנות לטיפול, אך אם יצרכו את התרופות המתאימות, יוכלו, אולי, להרגיש טוב.

בבריאות הטבעית אנו לומדים שכל מחלה היא תוצאה של הצטברות פסולת במערכת , כאשר מצטברת פסולת במעי הדבר מגרה ופצוע את דפנות המעי, כתוצאה מכך נוצרת דלקת שמטרתה החלפת ריקמת המעי המורעלת בריקמה חדשה ובריאה , תהליך פליטת הפסולת החוצה הינו תהליך לא נעים שכרוך בכאב ,שילשולים ועוד תסמינים לא נעימים, שיטת הממסד הרפואי לטיפול במחלה נעישת ע"י תרופות שמדכאות את המערכת החיסונית של הגוף ובכך מונעות את התחלת תהליך הריפוי, תוך כדיי התעלמות מהסיבות שגרמו לדבר, אם נסיר את הגורם שמגרה את המעי, רק אז הגוף יוכל להתחיל תהליך של החלמה.