מי מאיתנו לא מכיר את התחושה של צינון, נזלת שזולגת מהאף לאורך כל שעות היממה, לעתים גם שיעול, כאב גרון ואפילו חולשה. אז נכון, הדרך הכי קלה זה פשוט לקחת כדורים המתאימים לטיפול בצינון, אך לאלה יש השלכות בטווח הקצר והרחוק גם יחד. לעומת זאת, יותר ויותר אנשים בוחרים לטפל בצינון בשיטות טבעיות כמו דיקור, צמחי מרפא, תזונה נכונה ועוד. הנה כמה מצמחי המרפא שאתם חייבים להכיר לטיפול בצינון החורף.
הכירו את הקיפודנית או בשמה הלועזי אכיניציאה
את האכינצאה ניתן לצרוך בטבליות, כלומר בתור תוסף תזונה, בטיפות או באבקה אותה מוהלים בנוזל. בעלות של כמה עשרות שקלים בודדים ניתן לרכוש אותה בחנויות מרפאה טבעית ובתי טבע. מי שעשו בצמח שימוש כבר לפני מאות שנים היו אלה האינדיאנים שהאמינו כבר אז שהיא מצוינת לטיפול בזיהומים מסוגים שונים. היא נחשבת לצמח המסייע בחיזוק המערכת החיסונית, יעילה בהגברת מספר תאי החיסון בגוף ומנטרלת תהליכים חמצוניים וכימיקלים. מחקרים רבים מראים כי נטילת הצמח הן לצורכי טיפול והן לצורכי מניעה מומלצת לקבוצות שונות באוכלוסיה. היא מסייעת למנוע הידבקות במחלות הקשורות למערכת הנשימה, מקצרת מחלות חורף כמו שפעת, התקררות וצינון.
קינמון
הקינמון מוכר לכולנו מהמטבח, אך מסתבר שפרט להיותו תבלין מצוין לתיבול קינוחים, מאפים וגם תבשילים, הוא מאופיין בתכונות מעולות המסייעות למנוע צינון, מחלות חורף ויעיל בחיזוק המערכת החיסונית. החומרים הפעילים שנמצאים בתוך הקינמון מעולים להגברת זרימת הדם בכל הגוף והם תורמים להפחתת פעילות אנזימים הגורמים להיווצרות דלקות. תוכלו להוסיף מקלות קינמון בתוך התה, להכין סיידר חם עם קינמון, לתבל את האוכל שלכם עם קינמון או פשוט לשים כפית של קינמון ביוגורט/שייק.
ג‘ינג'ר
הג‘ינג'ר יעיל לטיפול ומניעה מגוון מצבים רפואיים ומחלות. הוא בעל רכיבים ותכונות המסייעים למנוע עוויתות ושיעול, תורמים לתהליכי חיטוי, מניעה של נגיפים והקלה במצבים דלקתיים מסוגים שונים. הוא מכיל סוגים שונים של ויטמיניום ומינרלים כמו למשל ויטמין A, ויטמין C, מגנזיום, ברזל וסידן. ניתן לצרוך את הג‘ינג'ר בתוך חליטת תה, כתוסף תזונה, אבקה או בתור תבלין.
פרוביוטיקה
פרוביוטיקה היא בעצם סוג של תערובת המכילה חיידקים טובים המסייעים לשמור על איזון תקין ואופטימלי במעיים ובמערכת העיכול. ברגע שהאיזון מופר, מכל מיני סיבות כמו תזונה לקויה, לחץ וסטרט, בעיות בריאותיות שונות, נטילת תרופות וכדומה, הדבר מעודד חולשה של המערכת החיסונית ועלול להוביל להיווצרות של צינון, התקררות, שפעת ושאר מחלות חורף. ניתן ליטול פרוביוטיקה במגוון דרכים כמו למשל באמצעות אכילת מזונות עשירים בחיידקים ידידותיים כמו יוגורטים למיניהם או בתור תוסף תזונה. פרט לחיזוקה של המערכת החיסונית, פרוביוטיקה תורמת להפחתת תסמינים הקשורים למעיים ומערכת העיכול כמו שלשולים, עצירות, כאבי בטן ועוד.
כמובן שיש עוד מגוון של צמחי מרפא ותוספי תזונה היעילים לטיפול ומניעה במחלות חורף עם דגש על צינון כמו טימין, כורכומין, מרווה רפואית, תה ירוק ועוד.
כמה טיפים המסייעים למנוע צינון
- הקפידו לרחוץ ידיים לעתים קרובות. וירוסים עוברים מאדם לאדם במגע, הם שורדים תקופה ארוכה מאוד ולכן כדי לשפשף את הידיים בעוצמה במשך 60 שניות.
- השתדלו שלא לגעת בפנים, בעיניים ובאף. ככה נדבקים.
- תשתו הרבה נוזלים משום שמים שוטפים, רעלים מהגוף.
- אמבט ג‘קוזי וסאונה אחת לשבוע הוכחו במחקרים כמסייעים בחיזוק המערכת החיסונית ובהפחתת הסיכוי להצטננות.
- נסו שלא להישאר בבית רק בגלל שקר והקפידו לנשום אוויר צח בחוץ.
- בצעו פעילות גופנית והקפידו על תזונה מאוזנת, עשירה בירקות ופירות.