אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

טיפול טבעי דלקת בדרכי הנשימה

טיפול טבעי בדלקת בדרכי הנשימה

כל אדם שחווה אי פעם שפעת חמורה, מכיר את מאפייני הדלקות בדרכי הנשימה. דלקת חדה בדרכי הנשימה העליונות (URI), היא זיהום מדבק של דרכי הנשימה העליונות, הכוללות את האף, הגרון, הלוע והסימפונות.

ללא ספק, שפעת חמורה היא דלקת בדרכי הנשימה המוכרת ביותר. סוגי דלקות אחרות כוללים סינוסיטיס, דלקת לוע, וסיבוכי שפעת. הדלקת מתחילה כמו זיהום ויראלי באף, בקנה הנשימה או בריאות, ואם אינה מטופלת כראוי ומהיסוד, היא עלולה להתפשט למערכת הנשימה. זוהי מחלה נפוצה למדי ומסוכנת במיוחד לילדים, מבוגרים, ואנשים הסובלים מהפרעות במערכת החיסונית.

סוגי דלקות בדרכי הנשימה העליונות והתחתונות

דלקות אלו מאופיינות בזיהום חמור, ובנוסף להצטננות, קיימים סוגים אחרים של דלקות, הכוללים:

סינוסיטיס. דלקת הסינוסים.

דלקת תיבת הקול בגרון. דלקת זו מתרחשת בחלק העליון של קנה הנשימה, המגן על דרכי הנשימה מפני חלקיקים זרים העלולים לחדור לריאות. נפיחות הקנה מסוכנת היות והיא עלולה לחסום את זרימת האוויר לקנה הנשימה.

דלקת גרון. דלקת בתיבת הגרון או הקול.

ברונכיטיס. דלקת הסימפונות המתפצלות מקנה הנשימה ועוברות לריאות.

סוגים אחרים של דלקות בדרכי הנשימה כוללים הצטננות; זיהום השקדים והרקמות בחלק האחורי של הגרון; ושפעת.

זיהומים בדרכי הנשימה התחתונות כוללים:

שפעת. המשפיעה על דרכי הנשימה העליונות או התחתונות.

ברונכיטיס. דלקות בדרכי הנשימה.

דלקת ריאות. זיהום הריאות.

שחפת. זיהום חיידקים מתמשך של הריאות.

טיפול טבעי בדלקת בדרכי הנשימה

מי נמצא בסיכון לדלקות בדרכי הנשימה?

כמעט בלתי אפשרי להימנע מחשיפה לווירוסים וחיידקים, אך גורמי הסיכון המגבירים את הסיכוי לפתח זיהום נשימתי חמור הם ליקויים במערכת החיסונית של ילדים ומבוגרים הנוטים יותר להיות מושפעים מווירוסים.

ילדים נמצאים בסיכון גבוה במיוחד בשל הקשר המתמיד שלהם עם ילדים אחרים העשויים להיות נשאים. ילדים בדרך כלל אינם מקפידים על שטיפת ידיהם באופן קבוע, הם משפשפים את עיניים ומניחים את אצבעותיהם בפיהם. כתוצאה מכך, הווירוסים מתפשטים.

אנשים הסובלים ממחלת לב או בעיות ריאות אחרות נוטים יותר לדלקות חמורות בדרכי הנשימה. כל אדם שמערכת החיסון שלו עלולה להתערער כתוצאה ממחלה, נמצא בסיכון. מעשנים נמצאים בסיכון גבוה, ומתקשים יותר להחלים.

הסיכונים גוברים במצבים הבאים:

כשאדם חולה מתעטש או משתעל ללא כיסוי האף והפה. רסיסים המכלים וירוסים ניתזים לאוויר.

שהות במקום סגור או דחוס. אנשים הנמצאים בבתי חולים, מוסדות, בתי ספר ומעונות יום נמצאים בסיכון מוגבר בשל הקרבה הפיסית לאנשים חולים או העשויים לחלות.

מגע באף או בעיניים. זיהום מתרחש כשהפרשות נגועות באות במגע עם האף או העיניים.

במהלך הסתיו והחורף. כשאנשים נוטים יותר להישאר בבית.

כשהלחות נמוכה. חימום מקורה מפיץ וירוסים רבים, הגורמים לדלקות בדרכי הנשימה.

מערכת חיסונית מוחלשת. אינה מאפשרת לגוף להילחם כראוי בזיהומים.

מהם תסמיני דלקות בדרכי הנשימה?

שיעול הוא התסמין השכיח ביותר של דלקות אלו. תסמינים אחרים כוללים כאבי ראש, עייפות, כאב במהלך בליעה, צפצופי נשימה, אף סתום או נוזל, כאבי גרון, התעטשות, כאבי שרירים, וגודש באף, וייצור ליחה.

בדומה לדלקות בדרכי הנשימה העליונות, התסמין העיקרי של דלקות בדרכי הנשימה התחתונות הוא שיעול, אך הוא חמור יותר ומלווה בליחה וריר. תסמינים אפשריים נוספים הם תחושת לחץ בחזה, קוצר נשימה וצפצופי נשימה. אם המחלה מתקדמת, ייתכנו חום וצמרמורות גבוהים. תסמינים חמורים אחרים הם: קשיי נשימה; סחרחורות; רמת חמצן נמוכה בדם; ואובדן ההכרה.

מהם הסיבוכים של דלקות בדרכי הנשימה? הסיבוכים רציניים ביותר ועלולים לגרום לנזק בלתי הפיך ואף למוות. הם כוללים דום נשימה; כשל נשימתי; ואי ספיקת לב.

כיצד מטופלות דלקות בדרכי הנשימה בגישת הרפואה הקונבנציונאלית?

לרפואה הקונבנציונאלית אין מרפא ידוע לווירוסים רבים. הרופא מנסה לטפל במחלה באמצעות רישום תרופות להתמודדות עם התסמינים, אך במקרים רבים, מתרחשות תוצאות זיהום ויראלי משניות הנגרמות כתוצאה מחיידקים.

הטיפולים אינם מובילים לריפוי מוחלט של המחלה, והתרופות הכוללות חומרים לדיכוי שיעול, ויטמין C ואבץ להפחתת חומרת התסמינים או קיצור משך זמן המחלה, משמשים כטיפולים זמניים והתסמינים עשויים לשוב.

גישה טבעית לדלקות בדרכי הנשימה

הגישה הטבעית, כגון טיפולים ברפואה משלימה ואלטרנטיבית, לא עברו בדיקות מחמירות, ולא קיימות ראיות מדעיות המוכיחות את יעילותם. העדויות המוגבלות ביותר מצביעות על תועלת רפואית מסוימת, והן מבוססות על עדויות אנדוקטיות בלבד.

גישות התמודדות עם מתחים, שיטות הרפיה יומיות, פעילות גופנית, ותכנית אכילה בריאה מהוות חלק מהטיפול הטבעי לדלקות בדרכי הנשימה. אך קיים צורך בגישה שיטתית ומקיפה יותר הפותרת את המחלה מהשורש.

הבריאות הטבעית מלמדת שהסיבות העיקריות לדלקות בדרכיי הנשימה הינן: אוויר מזוהם שמזהם את הריאות, ותזונה לא נכונה שגורמת לעודף פסולת בגוף, הפסולת שנמצאת בגוף מופרשת גם דרך הריאות.

בכדיי לטפל בדלקות בדרכיי הנשימה, חשוב קודם כל לנשום אוויר נקי , כמו כן הנשימה צריכה להיות דרך האף אשר מסננן ומנקה את האוויר שנכנס לריאות. חשוב מאד גם להתאים תזונה נכונה, להימנע ממזונות שמגבירים את ייצור הליחה כגון: חלב, קמח לבן, סוכר, מלח ועוד, ולסגל תזונה בריאה. כמו כן תרגיליי נשימה ופעילות גופנית מאד יכול מאד לעזור.