אודות | כתבו לנו | פרסמו באתר | צרו קשר

סוגים של מחלות לב – כל מה שרציתם לדעת על מחלות לב

המון אנשים סובלים בימינו ממחלות שונות, כאשר, חלקן עלולות להשפיע גם על המשך החיים ותפקודם היום יומי בחברה. אנשים רבים מעידים על כך כי הם היו שמחים לגלות את המחלה בה הם חלו בשלב יותר התחלתי, להתחיל בטיפולים, ואולי מצבם היה אחרת. על פי מומחים רבים, אנשים אשר מאבחנים מחלה בשלביה המוקדמים עלולים לזכות בתוצאות טובות יותר בזמן הטיפול בה, ואף בהחלמה. הלב הוא אחד האיברים הכי חשובים בגופכם, כאשר, תפקידו הוא לספק דם עם חמצן לכל האיברים בגוף האדם. פגיעה בלב, עלולה להשפיע על כל איברי הגוף. רוצים לדעת על מחלות לב ועל סוגים של מחלות לב? שלהן? כל זאת בכתבה הבאה.

 

כיצד נגרמת מחלת לב?

מחלת לב, עלולה להגרם משלל סיבות, כאשר, ישנן המון גורמי סיכון שיכולים להגדיל את הסיכוי לחלות במחלת לב. למשל, יתר לחץ דם, עבר משפחתי של מחלות לב, חוסר בפעילות גופנית, עישון, עודף משקל ואכילה מרובה של אוכל מעובד, עלולים להגדיל את הסיכוי שלכם לחלות במחלת לב כזו או אחרת. אחת הדרכים לגילוי מחלת לב, או התפתחות שלה היא צנתור לב וירטואלי. ביכולתו של הצינתור הזה, לצלם את עורקי הלב ולאבחן את מצבם, זאת תוך חוסר פולשניות ובמהירות רבה.

 

מהן הסוגים השונים של מחלות לב?

  • התקף לב – התקף לב הוא התקף הקורה בפתאומיות, כאשר, הוא ייגרם בעקבות חסימה בעורקים המזרימים דם ללב.
  • אריתמה – מחלת לב נפוצה העלולה לגרום לפרפור
  • דלקת פנים הלב – דלקת פנים הלב היא דלקת הממוקמת בשכבה הפנימית של הלב, וכתוצאה ממנה נוצרות בעיות במסתמי הלב.

איך תפחיתו את הסיכוי לחלות?

ניתן להפחית את הסיכוי לחלות במחלות לב בכמה דרכים. ראשית כל חשוב להבין כי הלב הוא שריר לכל דבר ועניין, לכן כדאי מאוד לחזק אותו. ניתן לחזק את שריר הלב באמצעות ביצוע פעילות אירובית ואנאירובית כמו שחיה, הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים וכל פעילות שבעצם מעלה את הדופק מדופק מנוחה, לאורך זמן. בנוסף, חשוב מאוד לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת. תזונה עתירה במלחים, שומן טראנס כמו חטיפים, מנות המכילות כמויות גבוהות של סוכר, פיצות, ג‘אנק פוד, שתייה ממותקת, כל אלה פוגעים בלב לאורך זמן, גורמים לבעיות כמו עודף שומן, עליה במשקל, סוכר גבוה, כולסטרול גבוה ועוד. לכן, חשוב מאוד להקפיד על תזונה נכונה, מאוזנת, עשירה בסיבים תזונתיים, ירקות, פירות ולשתות הרבה מים. במידה ויש לכם במשפחה מישהו שחלה או חולה במחלת לב, כדאי להיות במעקב ולעדכן על כך את רופא המשפחה שלכם שישלח אתכם לבצע את הבדיקות המתאימות.